If you like this article , share with your friends !

Hai !

Welcome Aspirants . According to our seventh schedule of Tnpsc group 4 free online exam we come up with Current Affairs & Static Gk Questions which Plays very important role in Tnpsc Group 4 exam .

To know more about Tnpsc Group 4 Weekly Schedule plan – Click here

Time Limit Should be 20 minutes

Push Yourself , Because no one else is going to do it for you

TNPSC GROUP 4 WEEKLY TEST – 7

1 . Who has become the first Indian sprinter to win Gold in the 100m event at the 30th World University Games (WUG-2019)?

a)  Ashwini Akkunji

b)  Sathi Geetha

c)  Hima Das

d)  Dutee Chand 

2.  Expand FAME ?
a) Faster Adaptive and Macroeconomic Enterprise
b) Faster Adoption and Manufacturing of Hybrid and Electric vehicles
c) Faster Asset and Manufacturing of High and Electric vehicles
d) Faster Altruism and Multiplier of Electric vehicles
e) None of these

3. Which ministry will lead the ‘Deep Ocean Mission (DOM)’ that will explore the deepest recesses of the ocean ?
a) Ministry of Science and Technology (MST)
b) Ministry of New and Renewable Energy (MNRE)
c) Ministry of Earth Sciences (MoES)
d) Ministry of Micro, Small and Medium Enterprises (MSME)
e) None of these

4. Name the city, which topped in the latest “Women Entrepreneur Cities Index 2019”, sponsored by Dell?
a) Boston
b) London
c) Bay Area
d) New York
e) None of these

5. Which country’s IHS Markit city topped among Asian countries in Dell Global Women Entrepreneur Cities Index 2019 ?
a) Indonesia
b) China
c) Malaysia
d) Singapore
e) None of these

6. Which Indian City was ranked 43rd globally and ranked at 7th among Asian cities in “Women Entrepreneur Cities Index 2019” ?
a) Mumbai
b) Bengaluru
c) Delhi
d) Pune
e) None of these

7. How many MoU’s were signed between India and Mozambique ?
a) Five
b) Four
c) Three
d) Two
e) None of these

8. What was the theme of the India-Nepal Logistics Summit ?
a) Theme – “Partners in Progress”
b) Theme – “Prevent future international financial crises”
c) Theme – “Transforming Logistics Landscape”
d) Theme – “Leadership through Resilience”
e) None of these

9. Which state’s Rasagola has received the Geographical Indications(GI) tag after West Bengal?
a) Assam
b) Bihar
c) Chhattisgarh
d) Odisha
e) None of these

10. Which two countries successfully conducted tests of the advanced anti-ballistic missile system “Arrow-3″ ?
a) Israel and the United States
b) United States and North Korea
c) India and United States
d) India and Russia
e) None of these

11. In which state,Bonalu festival is celebrated?
a) Maharashtra
b) Assam
c) Telangana
d) Sikkim
e) Meghalaya

12. Where was the 23rd President’s Cup Boxing Tournament for the year 2019 held ?
a) East Nusa Tenggara, Indonesia
b) Geneva, Switzerland
c) London, U.K.
d) Moscow, Russia
e) None of these

13. Simranjit Kaur is associated with which sport ?
a) Tennis
b) Badminton
c) Boxing
d) Wrestling
e) None of these

14. Bannerghatta national park is located in which state?

a) Karnataka

b) Assam 

c) Tamilnadu

d) Andhra Pradesh

15. Rajarani Temple is located in which state ?

a) Tamilnadu

b) Odisha

c) Telgana

d) Karnataka

16. Name the bill passed by Parliament which helps to tackle the threat of illicit deposit taking activities like exploiting regulatory gaps and lack of strict administrative measures to dupe poor and gullible people of their hard-earned savings.
a) Banning of Unregulated Deposit Schemes Bill, 2019
b) Banning of Illicit deposit Scheme Bill, 2019
c) Banning of Illegal deposit Scheme Bill, 2019
d) Banning of deposits by Black Money Bill, 2019
e) None of these

17. Name the languages that will be included in the Sub-Field of Field “Literature” in the scheme component ‘Award of Senior/Junior Fellowships to Outstanding Artistes in the Fields of Culture’ .
a) Nepali and Santhali
b) French and Portuguese
c) Portuguese and Hausa
d) Javanese and Quechua
e) None of these

18. Name the state, which has launched a special digitized policing system called “Automated Multi-modal Biometric Identification System (AMBIS)” to aid police investigations .
a) Gujarat
b) Kerala
c) Maharashtra
d) Karnataka
e) None of these

19. Vansda national park is located in which state ?

a) Gujarat
b) Kerala
c) Maharashtra
d) Karnataka
e) None of these

20. OTS was in news recently, what does ‘S’ stands for _______ .
a) S – Stabilisation
b) S – Settlement
c) S – Securities
d) S – Supply
e) None of these

 

 

 

Answers:


  1. d)
  2. b)
  3. c)
  4. c)
  5. d)
  6. b)
  7. d)
  8. c)
  9. d)
  10. a)
  11. c)
  12. a)
  13. c)
  14. a)
  15. b)
  16. a)
  17. a)
  18. c)
  19. a)
  20. b)

 

Do Spread a word . It will motivate us to work more and come up with more free tests .

To know more about Tnpsc Group 4 Weekly Schedule plan – Click here


If you like this article , share with your friends !
error: Content is protected !!